Mr. Train består av fem likasinnade men väldigt olika individer. Kärleken till musiken och musicerandet tillsammans är loket som driver oss framåt.

Bandet har funnits, i olika skepnader, i ca 10 år och musiken vi spelar speglar våra olika musiksmaker på ett balanserat sätt – detta faktum gör att vår låtlista sträcker sig över många årtionden och avhandlar de flesta stilar.

Vi anpassar både låtval och arrangemang efter vårt kollektiva kunnande och gör alltid låtarna på vårt eget sätt eller inte alls. En och annan egenkomponerad melodi smyger ibland in som en räv om natten.

Vi blir extra upprymda då vi lyckas hitta en pärla som på något vis verkar vara som gjord för oss – då skapas en energi emellan oss som man kan ta på. Ingen dansant publik i världen kan låta bli att smittas då!

Vår gemensamma scenerfarenhet är stor och några av oss har spelat ihop i över 20 år – utan att tröttna; det lär vi aldrig göra.

Per-Anders Davidsson
sång/kompgitarr

Vår stjärna, på och av scen. En naturbegåvning helt enkelt. Han besitter en röst som andas själfullhet och styrka och lämnar ingen oberörd. Han är mittpunkten i vårt band och förutom sången spelar han kompgitarr med rytmen i blodet och munspel som får självaste Howlin Wolf att le från sitt moln.

Per-Anders är en stor älskare av countrymusik så ni får skylla på honom när hästjazzen travar iväg med Mr. Train.

Johan Lagerström Pollak
bas/sång

Johan var den som sist kom med i bandet men har på senare tid blivit allt mer permanent. Elbasen har funnits i Johans liv sen 10 års ålder och den dök upp i samband med The Beatles intåg i hans liv. Dessa märkliga sagofigurer kom att utgöra hela hans musikaliska utbildning och så lär det förbli.

Det är Johans egenskrivna låtar som gruppen då och då tar sig an. Lyssna på hans alster om du törs:

Ove Wahlbeck
keyboard

Ove är konduktören i Mr. Train. Denna vänliga själ har lika många bottnar som ett komplext nätverk av synapser i en hjärna. Han är en professor i ljud och målar överraskande landskap med sitt spel. Ove är ett blygsamt geni som alltid tycks invaggad i sin alldeles egna speciella värld när han tar plats bakom sin klaviatur.

Tar man plats i hans vagn tar resan aldrig slut och biljetten räcker hela vägen.

George Siki
elgitarr

Mr. Trains senaste tillskott och vilket tillskott sen! Kom på första repet och golvade oss genom att sätta Sultans of Swing som om han vore Mark Knopflers förlorade son.

Herr Siki hanterar lika många musikstilar som stränginstrument vilket breddar och färgar Mr Trains sound. I hans palett finner man slide, mandolin, lapsteel och säkert fler därtill.

Vi spelar på både privata och offentliga tillställningar. Tveka inte – ring och boka oss redan idag! Ring Per-Anders, han har den lenaste rösten: 0702 – 90 77 23