Boka: Per-Anders Davidsson - 070 290 77 23, per-anders@gluefast.se

Mr. Train består av fyra likasinnade men väldigt olika individer. Kärleken till musiken och musicerandet tillsammans är loket som driver oss framåt.

Konstellationen fann sin form för ca 5 år sedan och replokalen var vardagsrummet hemma hos Mark, vår dåvarande gitarrist. Under några år formades vårt sound här och grunden till vår repertoar mejslades fram under mången sena kvällar.

Till slut tröttnade Mark på att ständigt kryssa sig fram mellan trumset och förstärkare i sitt eget hem och vi fick istället möjlighet att flytta in i en riktig replokal i utkanten av Sätila som vi döpte till Brunos Inferno efter möbelskaparen Bruno Mattsson.

Musiken vi spelar speglar våra olika musiksmaker på ett balanserat sätt – detta faktum gör att vår låtlista sträcker sig över många årtionden och avhandlar de flesta stilar.

Vi anpassar både låtval och arrangemang efter vårt kollektiva kunnande och gör alltid låtarna på vårt eget sätt eller inte alls. En och annan egenkomponerad melodi smyger ibland in som en räv om natten.

Vi blir extra upprymda då vi lyckas hitta en pärla som på något vis verkar vara som gjord för just oss – då skapas en energi emellan oss som man kan ta på. Ingen dansant publik i världen kan låta bli att smittas då!

Vår gemensamma scenerfarenhet är stor och några av oss har spelat ihop i över 20 år – utan att tröttna; det lär vi aldrig göra.

Vi spelar på både privata och offentliga tillställningar. Tveka inte – ring och boka oss redan idag! 

Tony är vårt unikum. Han är egentligen gitarrist och blev mer eller mindre tvingad att spela trummor då ingen annan varken ville eller kunde. Han tog sig an uppgiften med stort allvar och nu utgör hans trummande grunden i vårt sound.

Tonys djupa röst är ankaret i vår stämsång.

Det är med stolthet och respekt vi nämner hans namn.

Ove är konduktören i Mr. Train. Denna vänliga själ har lika många bottnar som ett komplext nätverk av synapser i en hjärna. Han är en professor i ljud och målar överraskande landskap med sitt spel. Ove är ett blygsamt geni som alltid tycks invaggad i sin alldeles egna speciella värld när han tar plats bakom sitt klaviatur.

Tar man plats i hans vagn tar resan aldrig slut och biljetten räcker hela vägen.

Vår stjärna, på och av scen. En naturbegåvning av rang. Han besitter en röst som andas själfullhet och styrka och lämnar ingen oberörd. Han är mittpunkten i vårt band och förutom sången spelar han kompgitarr med rytmen i blodet och munspel som får självaste Howling Wolf att le från sitt moln.

Per-Anders är en stor älskare av countrymusik så ni får skylla på honom när hästjazzen travar iväg med Mr. Train.

Johan var den som sist kom med i bandet men har på senare tid blivit allt mer permanent. Elbasen har funnits i Johans liv sen 10 års ålder och den dök upp i samband med The Beatles intåg i hans liv. Dessa märkliga sagofigurer kom att utgöra hela hans musikaliska utbildning och så lär det förbli. Johan är den i bandet som trixar med låtlistan och skriver ut texter och ackord. Han är på sätt och vis spåret som tåget åker på, vilket samtidigt innebär att varje urspårning måste sättas på hans konto.

Det är Johans egenskrivna låtar som gruppen då och då tar sig an. Dessa går också att lyssna till på Johans Soundcloud.

Stäng meny